A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Пам’ятка для населення.

Дата: 22.03.2023 12:33
Кількість переглядів: 129

Пам'ятка дій населення сільських, селищних, міських територіальних громад Сумської області, в першу чергу, яке проживає в прикордонній зоні, у разі виникнення загрози їх життю або здоров’ю

Безпекова ситуація в Сумській області стабільно контрольована. Військові частини (підрозділи) виконують завдання за призначенням. Наступальних угруповань противника поблизу кордону не виявлено.

Водночас противником здійснюються обстріли населених пунктів прикордонної зони, в результаті яких пошкоджуються/руйнуються об’єкти інфраструктури, житлові та господарські будівлі, виникає загроза життю і здоров’ю цивільного населення.

У таких випадках громадяни мають обов’язково виконувати наступні заходи:

  • чітко та неухильно дотримуватися вимог порядку дій у разі отримання сигналу про загрозу повітряних ударів, артилерійських та мінометних обстрілів;
  • з отриманням сигналу про повітряну небезпеку, загрозу артилерійських та мінометних обстрілів негайно переміщуватися в найближчі укриття.

На сьогодні, військове командування спільно з органами державної влади та місцевого самоврядування проводять заходи щодо зменшення втрат цивільного населення та руйнування об’єктів цивільної інфраструктури.

Разом з цим, там де складно забезпечити безпеку – краще виїхати в безпечні райони Сумської області не очікуючи заходів з евакуації. Сумська обласна державна адміністрація – обласна військова адміністрація буде сприяти внутрішньо переміщеним особам та надавати їм допомогу.

У разі виникнення потреби евакуюватися (здійснення переїзду до іншого населеного пункту) необхідно звернутися безпосередньо до органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування (відповідної сільської, селищної, міської ради, районної державної адміністрації – районної військової адміністрації (за місцем проживання) щодо надання допомоги з питань евакуації за номерами телефонів гарячих ліній, або за особистим зверненням громадян.

У разі відмови або неможливості вирішення органами виконавчої влади та місцевого самоврядування питання стосовно надання відповідної допомоги (з різних причин) звертатися на номери телефонів гарячої лінії Департаменту цивільного захисту населення Сумської обласної державної адміністрації (0542) 22 11 89; (0542) 61 14 97.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь