A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Про протидію пожежам в екосистемах у продовж пожежонебезпечного періоду 2023 року.

Дата: 22.03.2023 14:26
Кількість переглядів: 162

Фото без описуАдміністрація селищної ради звертається до населення громади з проханням не випалювати суху рослинність та не розводити багаття в місцях з підвищеним рівнем пожежної небезпеки.

 Надзвичайні ситуації (події), пов’язані з пожежами в природних екосистемах, являють собою загрозу для життя і здоров’я людей, порушення нормальних умов життєдіяльності населення, завдання шкоди навколишньому середовищу.

Викликає велике занепокоєння і те, що внаслідок горіння сухої рослинності або сміття може відбутись послідуюче загорання споруд житлового сектору, лісів та торфовищ.

Стаття 77-1. Самовільне випалювання рослинності або її залишків

Випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, - тягнуть за собою накладання штрафу на громадян у сумі від 3 060 до 6 120 гривень, а на посадових осіб − від 15 300 до 21 420 гривень.

За підпали в лісах, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки, чинним законодавством передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь