-
-

Звернення голови громади з нагоди Дня пам'яті жертв голодомору 1932-1933 рр.

Дата: 25.11.2023 07:50
Кількість переглядів: 150

Фото без описуШановні мешканці громади!
Щорічно цими днями глибокої осені ми згадуємо одну з найстрашніших трагедій в людській історії минулого століття. Четверта субота листопада - сумна дата трагічної історії України. В цей день ми вшановуємо пам'ять людей, що стали жертвами нелюдського тотального знищення голодом. 27 листопада – День пам’яті жертв голодоморів, що прокотилися країною трьома потужними хвилями, зокрема найстрашнішого – Голодомору 1932 - 1933 років.
Протягом 1932-1933 років радянським керівництвом замовчувався стан справ в Україні. Інформація про голодуючих селян не розповсюджувалася, і відхилялася будь-яка допомога. Моторошно подумати, що в цивілізованому суспільстві могло буди таке дике явище, як голод, де люди вмирали родинами, вулицями, і цілими селами.
Багатостраждальна історія нашого народу, і ми не повинні забувати її чорних сторінок. Адже довгі роки про ті події говорили пошепки, а сьогодні, коли ми маємо власну незалежну державу, настав час говорити про це вголос. Цього вимагають мільйони жертв. Усі, хто загинули голодною смертю, не можуть зникнути безслідно, пам'ять про них повинна жити в наших серцях. Тому наш обов’язок не дати згаснути пам’яті про Голодомор, дбайливо передати її наступним генераціям українців. Адже історична пам’ять та правда єднає нас, гуртує, робить сильнішими та мудрішими.
Пам’ятаймо, що надзвичайно дорогою ціною, у вимірах мільйонів людських життів, наш народ заплатив за право жити на рідній землі. Долучаймося до Всеукраїнської акції “Запали свічку”, схилімо низько голови та вшануємо душі безневинно убієнних жертв голодоморів. Вічна їм пам’ять!


З повагою
селищний голова
Петро ГОНЧАРОВ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь