A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Допомагаємо тим, хто цього потребує: здійснюємо соціально-психологічну і юридичну підтримку, надаємо гуманітарну допомогу та проводимо освітні заходи

Дата: 05.01.2024 10:23
Кількість переглядів: 190

Фото без описуРозпочинаємо масштабний соціально-гуманітарний проєкт “Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України”, спрямований на підтримку вразливих верств населення у північно-східних областях України.
 

Повномасштабна війна в Україні серйозно ускладнила доступ осіб, що проживають у Харківській, Сумській та Чернігівській областях, до засобів існування та позбавила їх можливостей закривати базові потреби самостійно. Порушення функціонування ринків у цих регіонах посилило страждання цивільного населення і сформувало гуманітарну кризу. Жителі громад потребують допомоги і підтримки у зв’язку з пережитою окупацією, актами насильства та експлуатації, вимушеними переїздами та облаштуванням на новому місці, відсутністю базових соціально-психологічних послуг та осередків, де надаються консультації та підтримка.

Завдяки партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) надаємо допомогу і підтримку жителям та ВПО Харківщини, Сумщини та Чернігівщини. Ми об’єдналися, щоб сприяти покращенню якості життя, фізичного та психічного здоров'я жителів та ВПО Харківщини, Сумщини та Чернігівщини, а також з метою забезпечення доступності засобів до існування та стабільності у цих регіонах. Проєкт реалізується за фінансової підтримки уряду Великої Британії у партнерстві з Mercy Corps та триватиме до 29-го лютого 2024-го року.
            Ми спрямовуємо допомогу і підтримку у межах проєкту
тим, хто на це потребує. Пріоритет надаємо вразливим категоріям, а саме домогосподарствам, жінкам, дітям та сім’ям, що проживають у прикордонних та прифронтових територіях, внутрішньо переміщеним особам, людям похилого віку та особам з інвалідністю, постраждалим від насильства, людям з низьким доходом, а також благодійним фондам, громадським організаціям і  волонтерським ініціативам, що працюють у соціально-гуманітарному напрямку.


            Що наша команда планує зробити у межах проєкту?

            1. Надання гуманітарної допомоги

У прикордонних територіях Сумської області вразливим верствам населення буде надано гуманітарну допомогу, до складу якої входять продуктові, гігієнічні набори та портативні батареї. Вміст кожного з наборів був створений на основі проведеного опитування щодо потреб у регіонах та за результатами спілкування з вразливими категоріями населення. Гуманітарну допомогу можуть отримати понад 3000 мешканців Білопільської, Краснопільської, Річківської, Миропільської, Юнаківської, Буринської, Великописарівської, Новослобідської, Путивльської, Новгород-Сіверської, Березівської, Глухівської, Дружбівської, Есманської, Зноб-Новгородської, Свеської, Середино-Будської громад.

Для отримання гуманітарної допомоги заповніть реєстраційну форму: https://forms.gle/wZGzYg4WtXiQMon98

            2. Надання багатосекторальної допомоги: проведення консультацій психологами, соціальними працівниками та юристами.

У межах проєкту у регіонах Харківщини, Сумщини та Чернігівщини будуть працювати 5 мобільних бригад. Ми плануємо охопити понад 1700 осіб консультаціями психологів, соціальних працівників та юристів. Передбачається як індивідуальний, так і колективний формати надання допомоги жителям та ВПО даних регіонів.

Реєстрація за посиланням:https://forms.gle/wZGzYg4WtXiQMon98

3. Посилення спроможності організацій громадянського суспільства

Ми плануємо провести посилену робота з акторами в гуманітарному реагуванні: громадськими організаціями, благодійними фондами, волонтерськими ініціативами та групами, що працюють у напрямку надання соціальної та гуманітарної допомоги у Харківській, Сумській та Чернігівській областях. У межах проєкту ми проведемо навчальні тренінги для 50 організацій громадянського суспільства та 100+ їхніх працівників. Під час проведення освітніх заходів ми сфокусуємося на темах комплексного реагування на випадки гендерно зумовленого насильства та запобіганню сексуальній експлуатації та насильству в контексті гуманітарного виклику. Також окремо проведемо триденний інтенсив щодо написання грантових заявок для посилення спроможностей ОГС Харківщини, Сумщини і Чернігівщини.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/vLpuAtMkwDVFcsEq6
           

 Довідково

Проєкт «Екстрена допомога вразливим категоріям населення в північно-східних регіонах України» реалізується ГО “Джерело надії України” у партнерстві з Mercy Corps за фінансової підтримки уряду Великої Британії

Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству ГО «Джерело надії України» (м.Вінниця), ГО «Агенція сталого розвитку міста» (м.Рівне), БО БФ «Хай Тех» (м.Суми) на національному рівні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь