-
-

НАДАННЯ ДОПОМОГИ НА КОЖНУ ЕВАКУЙОВАНУ ДИТИНУ

Дата: 08.02.2024 10:12
Кількість переглядів: 157

Фото без описуЗ метою розроблення механізму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 17.07.2023 №314-ОД «Про проведення евакуації населення» затверджено Обласну комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023-2024 роки.

Допомога надається за рахунок коштів обласного бюджету Сумської області у розмірі 2000 гривень на кожну дитину евакуйовану з території громад, визначених розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації.

Отримувач допомоги особисто звертається до територіальної громади за місцем фактичного проживання із заявою за встановленою формою, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховується допомога, та додає документи, визначені Порядком.

Заяви з відповідними документами, що прийняті відповідальною особою територіальної громад, передаються до Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації (далі – Департамент).

За наявності поданих документів Департамент забезпечує виплату допомоги отримувачу на його рахунок, відкритий в уповноваженій банківській установі, у п’ятиденний строк після надходження коштів на рахунок Департамент.

 

ПОРЯДОК

надання допомоги одному з батьків на кожну евакуйовану дитину

1. Цей Порядок розроблений відповідно до вимог Бюджетного Кодексу України та визначає механізм використання коштів для надання адресної грошової допомоги одному з батьків на кожну евакуйовану дитину із населених пунктів 5-кілометрової зони від Державного кордону України з російською федерацією у безпечні райони Сумської області (далі - допомога).

2. Допомога надається за рахунок коштів обласного бюджету у межах асигнувань та у розмірах, передбачених в обласному бюджеті на виконання цієї Програми, відповідно до протоколу засідання робочої групи з питань надання адресної грошової допомоги одному з батьків на кожну евакуйовану дитину, створеної при Департаменті з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації, в якому зазначаються отримувач та напрями використання коштів.

3. Допомога надається одному з батьків на кожну евакуйовану дитину у розмірі 2000 гривень

4. Отримувач допомоги звертається до Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховується допомога.

 

До заяви додаються:

1) копія паспорта;

2) копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника або копія сторінки паспорта, де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган;

3) копія свідоцтва про народження дитини;

4) копія довідки внутрішньо переміщеної особи (дитини).

 

5. Департамент з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації забезпечує виплату допомоги отримувачу за наявності поданих отримувачем документів, зазначених у пункті 4 цього Порядку.

6. Допомога перераховується на банківський рахунок отримувача у п'ятиденний строк після надходження коштів на рахунок Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації.

7 Відображення в бухгалтерському обліку здійснюється згідно із Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь