-
-

Увага! Весняно-літній пожежонебезпечний період!

Дата: 30.04.2024 10:49
Кількість переглядів: 29

Фото без описуЗ настанням сухої та вітряної погоди з підвищеною температурою повітря створяться небезпечні умови для навколишнього середовища. У цей час ліс відвідує велика кількість людей, що призводить до різкого зростання джерел вогню. Людський фактор є сьогодні основним чинником у виникненні загорянь та пожеж. В результаті – за кілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви. Тобто нанівець підуть десятки років людської праці, загине чимало корисних комах, птахів, звірів.

Щоб уникнути лісових пожеж, треба обов’язково дотримуватися правил поведінки в лісі. А це насамперед:

–          не розводьте багать у лісі, окрім призначених для цього місць;

–          намагайтеся не палити цигарок в лісі, не кидайте недопалки в місцях з сухою підстилкою;

–          забороняється використовувати в лісі піротехніку та інші вибухові й пожежонебезпечні речовини;

–          не кидайте предмети із залишками паливно-мастильних матеріалів, не експлуатуйте техніку і автомобілі з несправною паливною системою;

–          не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях;

–          категорично забороняється випалювати суху рослинність на землях лісового фонду та на господарських землях, що прилягають до лісових масивів.

 

Пожежі, спричиняють винищення природного фонду лісів і займання торф’яників, які вкрай важко загасити. Усі види цього лиха супроводжуються такими факторами, як висока температура у зоні вогню, задимлення великих районів, що значно ускладнює боротьбу з пожежею, обмежує видимість, чинить негативний психологічний вплив та подразнює дихальні органи людей.

Разом з цим, випалювання сухостою на деокупованих територіях, або на територіях, де велись інтенсивні бойові дії, може призвести до детонування боєприпасів, що не розірвались, та інженерних мін чи саморобних вибухових пристроїв. Це вкрай небезпечно для життя, у тому числі для життя рятувальників, які будуть гасити пожежі сухої трави на відкритих місцевостях.

 

Тому звертаємо Вашу увагу: спалювання рослинних залишків та сміття суворо заборонене!

 

Нагадуємо, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність. Такі дії несуть загрозу навколишньому середовищу та становлять небезпеку для життя людей.

 

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загоряння у лісах, на відкритих територіях, сміттєзвалищах –  негайно телефонуйте за номером 101. Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків. Бережіть себе та природу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь