A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ВІТАЄМО ВАС З ВОЗНЕСІННЯМ ГОСПОДНІМ!

Дата: 17.05.2018 11:01
Кількість переглядів: 804

Фото без опису

     Сьогодні православні християни відзначають одне із найважливіших свят Вознесіння Господнє.  Це день, коли дух Ісуса Христа після вознесіння на небеса з’єднався із Богом. За євангельськими переказами, Христос востаннє явився апостолам на сороковий день після Воскресіння і пообіцяв їм швидке послання на землю Святого Духа. Після цього, Спаситель благословив своїх учнів, піднявся в небо і зник за хмарами.

     Вознесіння Господнє -це свято сенс якого вплинути на наш світогляд, на наше життя.  Вознесіння Господнє нагадує нам про наш особливий зв’язок із Богом.  Вознесіння Господа нашого Іісуса Христа – це його видимий шлях додому. Людська природа, обожнена Христом, з’єднана з Богом. У день Вознесіння людська природа, що стала “причасницею божественного єства”, сходить на небеса.

     В цей день кожна людина повинна подумати про своє життя, зрозуміти те, що поки ми живі, ми беремо участь у боротьбі за своє спасіння.  І ми маємо пам’ятати, що Господь знову прийде в світ, у такий саме спосіб, як і вознісся – у славі.

     В день Вознесіння Господнього прийнято поминати померлих батьків. В період сорока днів, які проходять між Великоднем і Вознесінням, прийнято особливо шанувати хворих людей і жебраків, їм роздавали милостиню. В ці дні заборонялось кидати сміття і плювати на вулицю, бо «можна потрапити в Христа, який приходить в будинки під видом жебрака»

     В цей день прийнято молитись особливо ревно, просячи все, що найбільш необхідно, адже Господь чує всі прохання. До речі, роса в цей день вважалась цілющою, а лікувальні властивості трав посилювались і зберігались до 7 липня(свято Івана Купала). Кажуть, що в цей день вранці варто вмиватись росою і це допомагає людям похилого віку зберегти сили, а дівчатам і жінкам зберегти молодість і красу.

     В день Вознесінням Господня робота вважається великим гріхом. Дуже добре буде в цей день спілкування із родиною і близькими.  Вважається, що, якщо погода в цей день буде гарною, то вона протримається до 21 листопада(День Святого Михайла).

ВІТАЄМО ІЗ ВОЗНЕСІННЯМ ХРИСТОВИМ!

   НЕХАЙ ВЕЛИКИЙ БОГ 
ПОШЛЕ ВАМ РАДІСТЬ В ХАТУ, 
МІЦНЕ ЗДОРОВ"Я Й ЛІТ ЮРБУ ГУСТУ, 
І ДОЛЕНЬКУ УМІХНЕНУ БАГАТУ, 
І ПІСНЮ УКРАЇНСЬКУ ЗОЛОТУ. 
НЕХАЙ ДО ВАС В ОСЕЛЮ ЩАСТЯ ПРИЛЕТИТЬ 
ВНЕСЕ НА КРИЛАХ СВІЖІСТЬ СВІТАНКОВУ, 
І ОПТИМІЗМУ СОНЯЧНЕ ТЕПЛО,
ЧАРІВНЕ Й ТЕПЛЕ УКРАЇНСЬКЕ СЛОВО 
І ПРИСПАНЕ ЗАВІЯМИ ЗЕЛО... 
ХАЙ ЩЕДРИЙ СВІТ ОСИПЛЕ ВАС ЖИТАМИ, 
ХАЙ ВИШИТИЙ РУШНИК МАХНЕ КРИЛОМ! 
ТЕПЛО І ЩАСТЯ БУДЕ З НАМИ 
ІЗ НОВИМ РАДІСНИМ ДОБРОМ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь