A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Відповіді на питання

Реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання («ПРОПИСКА ТА ВИПИСКА») в Україні

4 квітня 2016 року в Україні змінилися правила реєстрації місця проживання. Відбулося це у зв’язку з внесенням змін до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» та затвердженням  Правил реєстрації місця проживання (Постанова КМУ №207 від 02.03.2016 р.).

08:57:39 05.10.2021

Як подати документи на отримання субсидії в електронній формі?

Документи на призначення субсидії можливо подати в електронному вигляді через сайт Мінсоцполітики в розділі Е-сервіси за посиланням: https://subsidii.mlsp.gov.ua або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, Єдиний державний веб-портал електронних послуг.   Як скористатися послугою онлайн через сайт Мінсоцполітики:  1. Перейти на вебсайт Мінсоцполітики у розділ Е-сервіси/Субсидії або за посиланням: (https://subsidii.mlsp.gov.ua) .   2. Авторизуватись в один із 3-х способів: за допомогою електронного підпису, за адресою електронної пошти або ідентифікацією BankID.   3. Заповнити електронну форму заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулись за призначенням житлової субсидії.   Після заповнення всіх реквізитів необхідно перевірити та підтвердити правильність внесених даних.   У разі необхідності, в електронному сервісі можливо приєднати файл із сканованою копією документу (в pdf-форматі), а саме:   документи, що підтверджують фактичне місце проживання особи, відмінне від адреси реєстрації за адресою домогосподарства;   договір оренди (найму) житлового приміщення;   договір про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг   документи, що підтверджують факт надання особою соціальних послуг;   довідка про доходи, інформація про які відсутня в ДПС та Пенсійному фонді України;   документи, що підтверджують факт перебування особи в складних життєвих обставинах.   4. Підписати заяву електронним підписом та направити на розгляд.   Звертаємо увагу, у разі подання документів на призначення субсидії через електронний сервіс без використання електронного підпису необхідно протягом місяця особисто звернутись до територіального управління соціального захисту населення аби власноруч підписати документи.   Працівники органу соціального захисту населення зв'яжуться з вами, для узгодження дати і часу вашого візиту.

10:49:54 04.10.2021

На які послуги надається житлова субсидія?

Статтею 5 Закону України ,,Про житлово-комунальні послуги" визначено перелік житлово-комунальних послуг, на які надаються житлові субсидії.   У вигляді житлових субсидій держава відшкодовує витрати на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу, а саме:   1) внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, а також наступних житлово-комунальних послуг:   - житлової послуги - послуги з управління багатоквартирним будинком;   - комунальних послуг - послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;   2) внесків за встановлення, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку, за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються у багатоквартирних будинках за індивідуальними договорами, а також витрат на управління багатоквартирним будинком, в якому створено об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний (житловий) кооператив, та витрат на комунальні послуги в такому будинку;   3) на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.   Житлові субсидії на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива надаються один раз на рік і призначаються, якщо домогосподарство не отримує комунальну послугу з постачання теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) та не використовує природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення.

10:32:15 04.10.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь