A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ЗАРАДИ БЛАГОПОЛУЧЧЯ ДІТЕЙ ПРОПОНУЮТЬСЯ НОВІ ЗАКОНОДАВЧІ ІНІЦІАТИВИ

Дата: 17.07.2018 14:09
Кількість переглядів: 686

Фото без опису«Чужих дітей не буває – своїми діями це вже довела українська держава. Законодавці прийняли зміни до законодавства, надавши виконавчій службі ефективні засоби впливу на боржників, – під час звітної прес-конференції заявила начальник Головного територіального управління юстиції у Сумській області Ірина СВИСТУН. – І, починаючи з 6 лютого цього року, всі побачили результат, адже на користь дітей по області стягнуто 53 мільйони гривень. Це стосується 15 тисяч наших юних співгромадян, які потребують уваги і фінансового забезпечення».

Йдучи далі у намірах захистити українських дітей у їхніх правах на матеріальне забезпечення та навіть змінити філософію батьківства, Міністерство юстиції підготувало новий пакет законопроектів, якими ще більше буде посилено відповідальність осіб, які ухиляються від сплати аліментів.

До другого пакета в рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває входить три документи: проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми» (№8294 від 19.04.2018), проект Закону «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України» (№8295 від 19.04.2018) та проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» (№8296 від 19.04.2018 р.). Ними посилюється відповідальність за несплату аліментів.

По-перше, збільшується розмір аліментів при тривалій наявності заборгованості: – не платиш 1 рік і більше – сума боргу автоматично збільшується на 20%; не платиш 2 і більше років – сума додаткової оплати досягне 30%; не платиш від 3 років – сума боргу збільшиться на 50%. Необхідно звернути особливу увагу, що стягнуті кошти будуть перераховуватися не в бюджет, а відразу на рахунок дитини.

По-друге, для боржників вводиться нове покарання у вигляді недопуску до керівних посад на державній службі та до участі у виборах.

Третя велика новаціявведення кримінальної відповідальності з тюремним терміном до 2 років, якщо боржник по аліментах ухиляється від суспільно-корисних робіт.

Четверте нововведення – автоматичний арешт всіх коштів та майна неплатників аліментів з моменту виникнення боргу, щоб вони не змогли приховати кошти на різних рахунках.

Серед запропонованих у законопроектах змінах також:

– Обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів.

– Українці, які хочуть зайняти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців.

– Звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців.

– Звільнення дітей від обов’язку утримувати непрацездатних батьків, які не платили аліменти понад 3 роки.

– Застосування обмежень першого пакета до батьків, які не платять дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці.

– Збільшення рівня мінімального утримання дитини тим з батьків, хто не проживає з родиною.

Отже, новий пакет законопроектів Міністерства юстиції дає великі надії стягувачам на повне та своєчасне отримання коштів на утримання своїх дітей та змушує кожного неплатника аліментів замислитися про наслідки не виконання своїх батьківських обов’язків.

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь