A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ПЕРЕВЕДЕННЯ ГОДИННИКІВ НА ЗИМОВИЙ ЧАС 2018 В УКРАЇНІ: ЯК ПЕРЕЖИТИ І ЩО РОБИТИ

Дата: 26.10.2018 10:05
Кількість переглядів: 518

Згідно з постановою Кабміну №509 від 13 травня 1996 року, переведення часу на зимовий в Україні традиційно пройде в ніч на останню неділю жовтня, тобто у ніч з 27 на 28 жовтня о 4 годині ранку. "Запровадити на території України такий порядок обчислення часу: час другого годинного поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3:00 на 1:00 вперед і в останню неділю жовтня о 4:00 на 1:00 назад", - сказано в документі.

2011 року в Україні вже була спроба скасування переведення годинників, але вона виявилася невдалою, через коротку світлу пори доби. Зокрема мешканці західних областей скаржилися на те, що через скасування переходу на зимовий час світловий день у них починається дуже пізно.

Поради щодо переведення годинника:

Годинники, які потребують переведення вручну, краще перевести ввечері в суботу, перед тим як лягати спати. А ось з сучасними гаджетами краще так не робити. Справа в тому, що смартфони, ноутбуки та планшети запрограмовані так, що самі встановлять точний час за Києвом.

Як фізично перенести переведення годинників:

Вчені стверджують, що людський організм переносить набагато легше перехід на зимовий час, ніж на літній. Проте, незважаючи на зайву годину сну, нам все одно важко звикнути до нового режиму. У випадку переходу на зимовий час можливе погіршення самопочуття, зниження імунітету та порушення сну. Тому на адаптацію потрібно мінімум тиждень.
Якщо дотримуватися простих правил, дискомфорт від переведення стрілок годинника на зимовий час у 2018 році буде мінімальним:
1. Дайте організму відпочити, не перевантажуйте себе зайвими справами. Намагайтеся уникати фізичних та емоційних навантажень.
2. Дотримуйтесь правильного раціону. Відмовтесь від алкоголю та шкідливої їжі, пийте більше води.
3. Навчіться правильно розслаблятися. Ввечері перед сном намагайтеся приймати теплу ванну, пийте трав’яні чаї та налаштовуйтеся тільки на позитивні думки.
4. Прогулянки – найкраща панацея. Щоб ваш організм виробляв ендорфіни, більше гуляйте на свіжому повітрі у приємній компанії.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь