-
-

СУСПІЛЬНО КОРИСНІ РОБОТИ СТАЛИ ДІЄВИМ МЕТОДОМ ДЛЯ ПОГАШЕННЯ АЛІМЕНТНИХ БОРГІВ ДИТИНІ

Дата: 30.10.2018 16:40
Кількість переглядів: 534

 Тростянчанин Олександр заборгував своїй дитині понад 40 тисяч гривень аліментів. Ця історія могла б тривати дуже довго, адже чоловік ніде не працював та майна не мав. Але сьогодні держава має дієвий механізм, який у народі назвали дуже просто: «бери мітлу, замітай вулиці і так заробляй на свою дитину».

Отож державний виконавець склав протокол щодо порушення боржником статті 183-1 КУпАП та виніс тимчасові обмеження. За постановою суду Олександр відпрацював 120 годин суспільно корисних робіт, погасивши заборгованість в сумі понад 2 тисячі гривень.

Зрозумівши, що треба вирішувати питання аліментного боргу перед дитиною, і щоб уникнути подальшого застосування до нього суспільно корисних робіт, чоловік працевлаштувався в місті Київ та протягом чотирьох місяців сплатив частково заборгованість в сумі більше ніж 18 тисяч гривень. А трохи пізніше – залишок боргу в сумі понад 20 тисяч гривень.

Нагадаємо, що на Сумщині є непоодинокі випадки повторного застосування до боржника суспільно корисних робіт. Так, наприклад, для двох неплатників аліментів з Великої Писарівки, одного протоколу виявилось замало і фізична праця не переконала чоловіків добросовісно ставитись до виконання своїх батьківських обов’язків. Тож коли ситуація повторилась, державний виконавець повторно склав протоколи щодо горе-батьків і останні вже приступили до виконання суспільно корисних робіт.

Загалом, за рахунок суспільно корисних робіт стягнуто майже 66 тисяч гривень аліментів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь