A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ЛІКУВАННЯ ДІАБЕТУ: ЯК ОТРИМАТИ ЛІКИ БЕЗКОШТОВНО

Дата: 15.11.2018 08:38
Кількість переглядів: 512

Своєчасне діагностування та контроль діабету дозволяє попередити розвиток тяжких ускладнень. Люди з діабетом повинні дотримуватись здорового харчування, підтримувати вагу в нормі та бути фізично активними. Крім того, їм необхідно приймати ліки, навіть якщо вони почуваються добре.

Людям з діабетом І типу потрібна щоденна інсулінотерапія. Раніше процес забезпечення інсулінами залежав від конкретних чиновників, які закуповували інсуліни для області, та конкретних лікарів, які видавали ці ліки напряму своїм пацієнтам. Тепер пацієнт приходить до лікаря і той призначає саме те і в тому обсязі, що треба пацієнту, а не змушений обирати з асортименту, який закупила область. З рецептом від лікаря пацієнт йде в аптеку і там безкоштовно або із невеликою доплатою отримує інсулін. Вартість аптеці відшкодовує держава з коштів платників податків. Більше немає ризику, що пацієнт отримає ліки, які йому не підходять або від яких в нього будуть тяжкі побічні ефекти.

Забезпечення інсулінами відбувається шляхом співпраці МОЗ України та місцевої влади. Дві третини відшкодування вартості інсулінів відбувається коштом державного бюджету, решта — має дофінансовуватись з місцевого.

Точна сума грошей, яка знадобиться, щоб пролікувати всіх, відома заздалегідь — завдяки електронному реєстру пацієнтів, які потребують інсулінотерапії. Реєстр діє вже майже два роки. Там зібрана інформація про всіх учасників та складові програми відшкодування вартості інсулінів — кожного лікаря, кожного пацієнта, кожну аптеку, кожен рецепт.

У реєстрі можна простежити реальну кількість пацієнтів, правильно розрахувати потребу у ліках на рівні міста чи області, отже, ефективніше забезпечити тими препаратами інсуліну, які потрібні пацієнтам.

http://moz.gov.ua/article/health/chi-mozhna-uniknuti-diabetu-i-jak-otrimati-liki-bezoplatno-u-razi-hvorobi

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь