A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ВАЖЕЛІ ВПЛИВУ НА НЕПЛАТНИКІВ АЛІМЕНТІВ

Дата: 14.12.2018 15:53
Кількість переглядів: 500

Щоб батько отямився і усвідомив свій обов’язок утримувати власних дітей, дієвим спонуканням є внесення його прізвища до так званої #ДошкиГаньби, адже осуду оточуючих боїться кожен.

У Глухівському районі донька Дарія отримала від батька 14 тисяч гривень заборгованих аліментів, які він роками накопичував, сплачуючи не в повному обсязі. Підставою виплати стало внесення батька до Єдиного реєстру боржників аліментів - https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors, який є загальнодоступним, а також накладення арешту на рахунки та нерухоме майно боржника.

Сумчанин сплатив своїй дитині більше 20 тисяч гривень аліментів завдяки винесенню державним виконавцем постанов про встановлення тимчасового обмеження: у праві виїзду за межі України, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю, у праві полювання та накладенню арешту на все майно боржника.

В Шосткинському районі чотири обмежувальні постанови, арешт коштів і майна боржника та повідомлення його про кримінальну відповідальність стали підставою для сплати майже 30 тисяч гривень заборгованих аліментів, близько 15 тисяч гривень штрафу та 3 тисяч гривень виконавчого збору.

Матір в Білопільському районі згадала про власну дитину лише коли постановою державного виконавця її обмежили у праві виїзду за кордон – більше ніж 5 тисяч гривень аліментів одразу було сплачено.

Таким чином, державні виконавці, які, завдяки ініціативам Мін’юсту, озброєні важелями впливу, пробуджують у батьків почуття відповідальності та змушують дбати про своїх дітей.

Загалом, з початку 2018 року на користь дітей Сумщини стягнуто 125 мільйонів гривень аліментів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь