A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ВЧАСНО ВИКОНАНЕ РІШЕННЯ СУДУ ДОЗВОЛЯЄ УНИКНУТИ ДОДАТКОВИХ ПЛАТЕЖІВ ТА ОБМЕЖЕНЬ

Дата: 28.02.2019 13:20
Кількість переглядів: 600

Судове рішення може бути виконане у добровільному або примусовому порядку. Державний виконавець приступає до виконання рішення суду відразу після відкриття виконавчого провадження і застосовує примусові заходи стягнення. Окрім того, боржник сплачує виконавчий збір та витрати виконавчого провадження.

Тож з метою економії свого часу та коштів варто виконувати рішення суду добровільно (до моменту пред’явлення його до органів юстиції). Особи, які забезпечують добровільне виконання, наділяються певними перевагами –такими, як уникнення включення до Єдиного реєстру боржників та арешту коштів і майна.

Боржник на Роменщині, усвідомлюючи масштабність примусових заходів впливу, самостійно сплатив на користь стягувача-фізичної особи борг у сумі понад 115 тисяч гривень. Однак, не обійшлося і без витрат виконавчого провадження та виконавчого збору, оскільки боргові кошти в добровільному порядку так і не сплатив.

Глухівська філія одного із держпідприємств, була менш обачною та вирішила розв’язувати свої проблеми довшим шляхом. Дочекалася арешту коштів на рахунках, перевірки майнового стану та арешту майна.

Такі дієві заходи впливу, застосовані державним виконавцем, стали підставою для сплати не тільки 281 тисячі гривень заборгованості, а й 28 тисяч гривень виконавчого збору та витрат виконавчого провадження.

Отже боржники мають право самостійно обирати порядок виконання рішення суду – добровільно, без додаткових витрат коштів та часу, чи все ж таки шляхом примусового виконання.

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь