-
-

ДЕРЖАВА ЗАХИЩАЄ ПРАВА ДІТЕЙ. #ЧужихДітейНеБуває

Дата: 08.08.2019 10:28
Кількість переглядів: 480

Фото без опису

БОРГИ ЗАВАДИЛИ ДАЛЕКОБІЙНИКУ ВИРУШИТИ В ЧЕРГОВИЙ РЕЙС

Фото без опису   З появою пакету законів #ЧужихДітейНеБуває, ініційованого Міністерством юстиції України, тисячі неплатників аліментів були вимушені налагодити відносини зі своїми родинами задля відновлення звичного способу життя.

Житель Тростянеччини не став тому виключенням. Чоловіку подобалось жити заради себе, а відсутність поряд родини та хвилювань за її добробут, сприяли цьому. За постійними рейсами далекобійник не вгледів, як накопичився борг у розмірі 19 тисяч гривень.

Проте однією сумою несплачених аліментів не обійшлось. Фахівцями юстиції Сумщини були винесені постанови, що обмежили права неплатника. Спричинені труднощі у зв’язку з неможливістю виїхати за кордон та керування транспортними засобами змусили чоловіка розпочати діалог з рідними людьми. Оскільки він розумів, якщо не залишить Єдиний реєстр боржників  https://erb.minjust.gov.ua/, то доведеться шукати нову роботу. Змінювати життєвий маршрут йому не хотілося, тому й довелось знайти сил та сплатити борг у повному обсязі. Таке розумне рішення дозволило зняти встановлені обмеження та налагодити колишній спосіб життя.

СУМЧАНИН 2 РОКИ НЕХТУВАВ СИНОМ, ЯК НАСЛІДОК – ЧОЛОВІК ПОЗБУВСЯ 52 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Фото без опису    Коли байдужість батьків до власних дітей переходить грань дозволенного, на захист прав молодого покоління приходять санкції ініційованого Мін’юстом закону #ЧужихДітейНеБуває. Важелі впливу новел законодавства мають великий тиск на злісних неплатників аліментів.

У Сумах місцевий житель Григорій ухилявся від батьківських обов’язків впродовж 2 років та накопичив борг у розмірі майже 38 тисяч гривень. Окрім примусових заходів у вигляді накладення арешту на майно та кошти боржника, обмеження його у праві виїзду за кордон, полювання, користування транспортними засобами та зброєю, фахівці юстиції Сумщини застосували стосовно чоловіка й економічні санкції.

«До тих громадян, які не сплачують аліменти понад 1 рік, застосовується штраф у розмірі 20% від суми заборгованості, понад 2 роки – 30%, якщо ж не платять більше 3 років сума боргу збільшується на 50%. У випадку з сумчанином, його син Ваня не бачив від батька фінансової підтримки понад 2 роки. Так, борг неплатника перетворився з 38 тисяч гривень на майже 53 тисячі гривень, куди увійшов не тільки штраф з відповідним відсотком, а й виконавчий збір», - розповіла керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун.

Очільниця юстиції додала, що батько під тиском застосованих заходів примусового виконання все ж таки розрахувався з дитиною, погасивши всю суму боргу.

#ЧЕСНАПЛАТІЖКА для жителів Сумщини

Фото без опису   З метою підвищення правової обізнаності жителів Сумщини щодо рішення уряду стосовно встановлення максимально допустимих граничних тарифів на постачання теплової енергії та гарячої води правники забезпечили комунальні підприємства області інформаційною підтримкою.

Так, в рамках кампанії «Чесна платіжка», яка запроваджена Міністерством юстиції України в межах загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», громадяни завдяки розповсюдженим матеріалам дізнаються:
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t33/1/16/2705.png");">
? Який розмір нових тарифів на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води; 
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t33/1/16/2705.png");">
? Скільки нові тарифи допоможуть зекономити;
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t33/1/16/2705.png");">
? Як нові тарифи вплинуть на субсидію;
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t33/1/16/2705.png");">
? Що робити, якщо постачальником надіслана платіжку, в якій тариф перевищує граничний.
Більше інформації за посиланням https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4f/1/16/1f447.png");">?

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь