A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ДЕРЖАВА ЗАХИЩАЄ ПРАВА ДІТЕЙ. #ЧужихДітейНеБуває

Дата: 08.08.2019 10:28
Кількість переглядів: 464

Фото без опису

БОРГИ ЗАВАДИЛИ ДАЛЕКОБІЙНИКУ ВИРУШИТИ В ЧЕРГОВИЙ РЕЙС

Фото без опису   З появою пакету законів #ЧужихДітейНеБуває, ініційованого Міністерством юстиції України, тисячі неплатників аліментів були вимушені налагодити відносини зі своїми родинами задля відновлення звичного способу життя.

Житель Тростянеччини не став тому виключенням. Чоловіку подобалось жити заради себе, а відсутність поряд родини та хвилювань за її добробут, сприяли цьому. За постійними рейсами далекобійник не вгледів, як накопичився борг у розмірі 19 тисяч гривень.

Проте однією сумою несплачених аліментів не обійшлось. Фахівцями юстиції Сумщини були винесені постанови, що обмежили права неплатника. Спричинені труднощі у зв’язку з неможливістю виїхати за кордон та керування транспортними засобами змусили чоловіка розпочати діалог з рідними людьми. Оскільки він розумів, якщо не залишить Єдиний реєстр боржників  https://erb.minjust.gov.ua/, то доведеться шукати нову роботу. Змінювати життєвий маршрут йому не хотілося, тому й довелось знайти сил та сплатити борг у повному обсязі. Таке розумне рішення дозволило зняти встановлені обмеження та налагодити колишній спосіб життя.

СУМЧАНИН 2 РОКИ НЕХТУВАВ СИНОМ, ЯК НАСЛІДОК – ЧОЛОВІК ПОЗБУВСЯ 52 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

Фото без опису    Коли байдужість батьків до власних дітей переходить грань дозволенного, на захист прав молодого покоління приходять санкції ініційованого Мін’юстом закону #ЧужихДітейНеБуває. Важелі впливу новел законодавства мають великий тиск на злісних неплатників аліментів.

У Сумах місцевий житель Григорій ухилявся від батьківських обов’язків впродовж 2 років та накопичив борг у розмірі майже 38 тисяч гривень. Окрім примусових заходів у вигляді накладення арешту на майно та кошти боржника, обмеження його у праві виїзду за кордон, полювання, користування транспортними засобами та зброєю, фахівці юстиції Сумщини застосували стосовно чоловіка й економічні санкції.

«До тих громадян, які не сплачують аліменти понад 1 рік, застосовується штраф у розмірі 20% від суми заборгованості, понад 2 роки – 30%, якщо ж не платять більше 3 років сума боргу збільшується на 50%. У випадку з сумчанином, його син Ваня не бачив від батька фінансової підтримки понад 2 роки. Так, борг неплатника перетворився з 38 тисяч гривень на майже 53 тисячі гривень, куди увійшов не тільки штраф з відповідним відсотком, а й виконавчий збір», - розповіла керівник юстиції Сумщини Ірина Свистун.

Очільниця юстиції додала, що батько під тиском застосованих заходів примусового виконання все ж таки розрахувався з дитиною, погасивши всю суму боргу.

#ЧЕСНАПЛАТІЖКА для жителів Сумщини

Фото без опису   З метою підвищення правової обізнаності жителів Сумщини щодо рішення уряду стосовно встановлення максимально допустимих граничних тарифів на постачання теплової енергії та гарячої води правники забезпечили комунальні підприємства області інформаційною підтримкою.

Так, в рамках кампанії «Чесна платіжка», яка запроваджена Міністерством юстиції України в межах загальнонаціонального проєкту «Я МАЮ ПРАВО!», громадяни завдяки розповсюдженим матеріалам дізнаються:
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t33/1/16/2705.png");">
? Який розмір нових тарифів на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води; 
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t33/1/16/2705.png");">
? Скільки нові тарифи допоможуть зекономити;
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t33/1/16/2705.png");">
? Як нові тарифи вплинуть на субсидію;
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t33/1/16/2705.png");">
? Що робити, якщо постачальником надіслана платіжку, в якій тариф перевищує граничний.
Більше інформації за посиланням https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4f/1/16/1f447.png");">?

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь