A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Міжнародний стандарт IBAN

Дата: 01.10.2019 10:50
Кількість переглядів: 616

Починаючи з 01 жовтня 2019 року змінюють реквізити бюджетних рахунків для сплати податків і зборів, відкритих відповідно до вимог стандарту ІВАN.

Фото без опису

Нагадаємо: в Україні IBAN означає заміну комбінацій із коду МФО банку + номер розрахункового рахунка на міжнародний формат рахунка, який матиме 29 символів (літери та цифри). При цьому пам’ятаймо, що тепер МФО Казначейства України 899998 (банк отримувача) та 14-значний номер бюджетного рахунку перенесуть у рахунок IBAN.

Зверніть увагу! Із 01.11.2019  у реквізиті розрахункового документа «Рахунок»  треба зазначати номер рахунка платника/отримувача тільки за стандартом IBAN. Це ж стосуватиметься бюджетних рахунків.

Із 01.10.2019 до 31.10.2019 діятиме перехідний період, а з 01.11.2019 діятимуть рахунки з реквізитами за стандартом IBAN. На цьому наголосили у Казначействі.

5 серпня в Україні запрацював новий стандарт банківських рахунків IBAN

Згідно з поясненням НБУ, з 5 серпня 2019 року нові рахунки клієнтам українські банки відкриватимуть вже відповідно до вимог стандарту IBAN.

IBAN (англ. International Bank Account Number) – це міжнародний формат коду банківського рахунку кожного клієнта, що відповідає вимогам ISO 13616 та використовується для здійснення міжнародних банківських переказів. Зараз такий код використовується більше, ніж в 60 країнах світу.

Кожна країна встановлює свій стандарт номеру IBAN, звично він передбачає 29 літер та цифр. Зараз в Україні діє вимога про 14-значний рахунок.

У період з 5 серпня до 31 жовтня 2019 року клієнти банків у документах на переказ коштів можуть заповнювати реквізити “Код банку” та “Рахунок” у будь-яких варіаціях, тобто паралельно працюватимуть обидва стандарти.

А вже з 1 листопада  IBAN-стандарт стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах.

Ніяких додаткових дій користувачам українських банків при цьому здійснювати не потрібно.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь