-
-

ДЕНЬ СЛОВ’ЯНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ Й КУЛЬТУРИ

Дата: 24.05.2021 17:04
Кількість переглядів: 778

Фото без описуЩорічно 24 травня ми вшановуємо пам’ять святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, які перекладали церковнослов’янською мовою богослужебні книги та Євангеліє, відкривали при церквах школи, упорядкували слов’янський алфавіт.

Кирило й Мефодій заклали основу для подальшого удосконалення кирилиці. Кирилицею й сьогодні користуються понад 250 млн. людей. Вона стала третім офіційним алфавітом Європейського Союзу після латини і грецького письма.

В Україні ім'я Кирила і Мефодія мала перша українська політична організація в Києві – Кирило-Мефодіївське братство (1845–1846).

Дбати про історико-культурну спадщину, забезпечувати розвиток сучасної креативної української культури - наш спільний обов’язок! Адже лише любов до власної історії, примноження культурної спадщини свого народу є основами морального та духовного розвитку суспільства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь