-
-

Ринок праці Сумщини: характерні ознаки

Дата: 25.10.2021 15:31
Кількість переглядів: 322

Фото без описуУ січні-вересні 2021 року роботодавці подали до  Сумської обласної служби зайнятості 18,7 тис. вакансій.

У цей же час послугами скористалося  37,1 тис. безробітних громадян, що на 10% менше, ніж у січні-вересні минулого року.

За видами економічної діяльності структура вакансій була наступною: по 20% вакансій пропонувалося у сільському господарстві та на підприємствах переробної промисловості; 12% – в торгівлі, 10% – у державному управлінні.

А от серед безробітних, які мали професійний досвід, 20% раніше працювали у державному управлінні, по 17% - у сільському господарстві та в оптовій та роздрібній торгівлі, 12% – на підприємствах промисловості.

 Найбільший попит роботодавців спостерігався на робітників з обслуговування, експлуатації устаткування – 28% (водій, оператор котельні, токар, дорожній робітник), працівників найпростіших професій – 15% (підсобний робітних, прибиральник службових приміщень, вантажник, укладальник-пакувальник), кваліфікованих робітників з інструментом – 13% (слюсар-ремонтник, електромонтер, швачка, електрогазозварник), працівників торгівлі - 12% (продавець продовольчих та непродовольчих товарів, кухар, охоронник), професіоналів – 10% (спеціаліст державної служби, вчитель, інженер, практичний психолог, тоді як серед зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг (20%), робітники з обслуговування, експлуатації устаткування (18%); представники найпростіших професій (15%).

«Як бачимо, дисбаланс між попитом і пропозицією на ринку праці має вже постійну прописку, тож служба зайнятості пропонує навчання, перенавчання за затребуваними на ринку праці професіями, враховуючи потреби роботодавців та на їх замовлення», - прокоментував ситуацію директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь