A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Про попередження інфекційних хвороб, які передаються гризунами

Дата: 30.11.2023 10:12
Кількість переглядів: 51

Фото без описуЗ настанням осені у хатах, коморах і навіть багатоповерхівках – нашестя мишей. Разом з цим нахабні нориці заполонили бліндажі та окопи, лізуть на столи, в спальники, звивають гнізда в одежі та особистих речах.

Проблема з гризунами не обмежується шкодою, якої вони завдають продуктам, амуніції та обладнанню. Миші є переносниками понад тридцяти різних видів збудників хвороб, зокрема туляремію, ієрсиніозу, чуми, мишачого тифу, лептоспірозу та інше. Гризуни є прокормлювачами кліщів або бліх, які своєю чергою можуть бути переносниками бактеріальних інфекційних хвороб. Ось чому боротьба з мишами є однією з найактуальніших тем в профілактиці інфекційних захворювань.

 Сприяє цьому непроведення заходів  знищення мишей, що проводилися до повномасштабної війни, як на полях так і об'єктах соціальної побутової сфери ( об'єктах громадського харчування, кафе, магазинах, в школах, тощо).

 Важливо діяти швидко і компетентно, проводячи заходи по недопущенню проникнення гризунів у об'єкти харчового призначення,  овочесховище, комори, побутові і житлові приміщення та знищення гризунів на всіх об'єктах, що базуються на території громад.

Відповідно до статті 13 пункту 2 закону України від 06.09.2022 р. номер 2573-ІХ «Про систему громадського здоров'я»  органи місцевого самоврядування забезпечують проведення медико-санітарних заходів на територіях населених пунктів, здійснюють діяльність, спрямовану на запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб.

 За консультацією звертайтеся до відділення дезінфектології (тел.  0542- 65-03-87) або територіальних відділів ДУ  “Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь