-
-

24 січня - Міжнародний день освіти в Україні та світі

Дата: 24.01.2024 09:50
Кількість переглядів: 132

Сьогодні, 24 січня, у світі та Україні відзначають Міжнародний день освіти.

Освіта – це не просто можливість, а право кожної людини. Всі люди на Землі повинні мати можливість на отримання цього суспільного блага, а відповідальність за надання такої можливості лежить на державі та державних структурах.

Міжнародний день освіти – це досить молоде свято. Воно було встановлене 3 грудня 2018 року в Брюсселі на міжнародній конференції, присвяченій проблемам сучасної освіти. Ініціатором запровадження такого дня стала Нігерія.

Цю ідею підтримали 58 держав-членів конференції. Було складено відповідну резолюцію на підтримку якісної рівноцінної освіти, яка була б доступна для кожної людини незалежно від її національності, статі та соціального стану. У засадах ООН вказано, що кожна людина повинна мати доступ до якісної освіти. Освіта допомагає людині стати грамотною, отримати впевненість у собі, забезпечити добробут для себе та своєї родини в майбутньому.

Міжнародний день освіти був впроваджений, щоб привернути увагу світової спільноти до проблеми обмеженого доступу дітей до освіти.

Саме освіта показує нам важливість наполегливої праці і, в той же час, допомагає нам рости і розвиватися. Таким чином, ми можемо сформувати краще суспільство, в якому ми будемо жити, знаючи та поважаючи права, закони та правила.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь