-
-

НАДАННЯ ДОПОМОГИ НА КОЖНУ ЕВАКУЙОВАНУ ДИТИНУ

Дата: 08.02.2024 10:12
Кількість переглядів: 170

Фото без описуЗ метою розроблення механізму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 17.07.2023 №314-ОД «Про проведення евакуації населення» затверджено Обласну комплексну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2023-2024 роки.

Допомога надається за рахунок коштів обласного бюджету Сумської області у розмірі 2000 гривень на кожну дитину евакуйовану з території громад, визначених розпорядженням голови Сумської обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації.

Отримувач допомоги особисто звертається до територіальної громади за місцем фактичного проживання із заявою за встановленою формою, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховується допомога, та додає документи, визначені Порядком.

Заяви з відповідними документами, що прийняті відповідальною особою територіальної громад, передаються до Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації (далі – Департамент).

За наявності поданих документів Департамент забезпечує виплату допомоги отримувачу на його рахунок, відкритий в уповноваженій банківській установі, у п’ятиденний строк після надходження коштів на рахунок Департамент.

 

ПОРЯДОК

надання допомоги одному з батьків на кожну евакуйовану дитину

1. Цей Порядок розроблений відповідно до вимог Бюджетного Кодексу України та визначає механізм використання коштів для надання адресної грошової допомоги одному з батьків на кожну евакуйовану дитину із населених пунктів 5-кілометрової зони від Державного кордону України з російською федерацією у безпечні райони Сумської області (далі - допомога).

2. Допомога надається за рахунок коштів обласного бюджету у межах асигнувань та у розмірах, передбачених в обласному бюджеті на виконання цієї Програми, відповідно до протоколу засідання робочої групи з питань надання адресної грошової допомоги одному з батьків на кожну евакуйовану дитину, створеної при Департаменті з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації, в якому зазначаються отримувач та напрями використання коштів.

3. Допомога надається одному з батьків на кожну евакуйовану дитину у розмірі 2000 гривень

4. Отримувач допомоги звертається до Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації з відповідною заявою, в якій зазначаються реквізити рахунку в уповноваженому банку, на який перераховується допомога.

 

До заяви додаються:

1) копія паспорта;

2) копія довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків заявника або копія сторінки паспорта, де є відмітка про наявність у неї права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, якщо особа через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган;

3) копія свідоцтва про народження дитини;

4) копія довідки внутрішньо переміщеної особи (дитини).

 

5. Департамент з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації забезпечує виплату допомоги отримувачу за наявності поданих отримувачем документів, зазначених у пункті 4 цього Порядку.

6. Допомога перераховується на банківський рахунок отримувача у п'ятиденний строк після надходження коштів на рахунок Департаменту з питань соціальної політики, ветеранів та реінтеграції Сумської обласної державної адміністрації.

7 Відображення в бухгалтерському обліку здійснюється згідно із Законом України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь