-
-

🏥ДОСТУПНІСТЬ МЕДИЦИНИ ДЛЯ РІЗНИХ ГРУП НАСЕЛЕННЯ

Дата: 03.07.2024 15:06
Кількість переглядів: 32

🩺У 2019 році МОЗ України презентував перший в історії України гарантований пакет медичних послуг, який прийшов на заміну псевдо-безкоштовній медицині. Гарантований пакет — це чіткий набір послуг первинної, спеціалізованої амбулаторної, стаціонарної допомоги, а також екстрена, паліативна та реабілітаційна допомога — базовий набір життєво необхідних послуг.

🏥Одним із основних викликів сьогодні є доступність і якість медичної допомоги у сільській місцевості.

💊Ліки від серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу і бронхіальної астми - для пацієнтів безоплатні або з незначною доплатою, відшкодовуються за програмою “Доступні ліки”. Нині - це 258 препаратів (з них 64 – безоплатно), які можна обміняти на рецепт лікаря в кожній третій аптеці України (на кінець 2018 року у програмі брала участь 7 501 аптека). Програма “Доступні ліки” працює з квітня 2017 року. За цей час пацієнти отримали ліки за понад 32 млн рецептами на суму понад 1,6 млрд грн.

👩‍⚕️Трансформація системи продовжиться і надалі. Уже  працює програма “Безкоштовна діагностика”. За направленням вашого сімейного лікаря ви можете проходити декілька видів рентгенів, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця, аналізи та інші діагностичні дослідження в будь-якому медзакладі за вашим вибором, який бере участь у програмі. Оплачуються послуги в програмі Національною службою здоров’я. Для пацієнтів це означає, що не потрібно приносити шприци, рукавички, вату та плівку для рентгена — НСЗУ покриє вартість послуг у програмі.

🧾КНП «Зноб-Новгородська АЗПСМ» має ліцензію на медичну практику, договір з НСЗУ по наданню первинної медичної допомоги, мобільної паліативної допомоги та супровід і лікування психологічних розладів на первинному рівні.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь