A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ

РОБОТУ КРАЩЕ ОБИРАТИ ЗА ВЛАСНИМ БАЖАННЯМ, А НЕ ЗА РІШЕННЯМ СУДУ

  Постанова суду про відпрацювання суспільно корисних робіт стала ефективним способом забезпечення виконання аліментних зобов’язань. Подібне покарання не дозволяє боржникам виправдовуватись відсутністю місця роботи та, як наслідок, доходу.

12:36:09 17.10.2019

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: що потрібно знати про договір довічного утримання (догляду)?

    Багатьом з нас знайома ситуація, коли літні люди, які не спроможні самі забезпечувати власні потреби, змушені звертатися за допомогою до сторонніх осіб. У більшості випадків, на користь цих осіб, укладаються договори, в результаті чого вони стають власниками нерухомого майна, а літні люди залишаються на вулиці. Юридична необізнаність громадян – головна причина таких негативних наслідків. Таким чином виникає питання: як уберегти себе від шахраїв та відчути захищеність?

16:56:31 15.10.2019

ЗГУРТОВАНИЙ КОЛЕКТИВ – ГІДНА ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ

      Булінг завжди негативно впливає на дітей, під загрозою опиняється їх психічне та фізичне здоров’я, а також погіршується успішність у навчанні. Вчасно отримана інформація щодо розпізнання та протидії подібному ганебному явищу, збереже малечу від небезпеки й зайвих хвилювань.  

09:25:25 15.10.2019

«ПРАВОВИЙ Messagebox» ЗАПРАЦЮВАВ У КАДЕТСЬКОМУ КОРПУСІ

   Загальнонаціональний проєкт «Я МАЮ ПРАВО!» увібрав велику кількість інформації, яка була розподілена по кампаніях. Завдяки актуальній інформації, громадяни мають змогу у доступній формі зрозуміти, як вирішити ту чи іншу проблему.

13:27:03 09.10.2019

ПРОФЕСІЯ ЮРИСТА ОЧИМА ДІТЕЙ

    Древній Рим утворив перші згадки про професію юриста, яка сьогодні стала однією із найпопулярніших та найскладніших водночас. Правники виступають гарантом реалізації та дотримання будь-яких нормативно-правових актів, тим самим створюючи необхідні умови для розвитку законності та порядку в державі.

10:38:03 08.10.2019

МІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ КОНСУЛЬТУЄ В РАМКАХ ПРОЄКТУ «Я МАЮ ПРАВО!»: про порядок усиновлення

                 Що таке усиновлення? Згідно з українським законодавством усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім'ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду, крім випадку усиновлення дитини, яка є громадянином України, але проживає за межами України (в цьому випадку усиновлення здійснюється в консульській установі або дипломатичному представництві України).

10:16:36 07.10.2019

НА СУМЩИНІ БОРЖНИКИ СПЛАТИЛИ АЛІМЕНТІВ НА 110 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Невчасно сплачені аліменти створюють труднощі, як для боржника, так і для його родини. Якщо одні на це заслуговують, через безвідповідальне ставлення до батьківства, то інші не повинні мимоволі зазнавати утисків своїх прав.

14:34:21 12.09.2019

БАЖАННЯ ВОЛОДІТИ ЗЕМЕЛЬНОЮ ДІЛЯНКОЮ ЗМУСИЛО БАТЬКА СПЛАТИТИ БОРГ

   Перебування у списку боржників створює ряд незручностей, які деякі неплатники намагаються усунути відразу. Проте для інших подібні труднощі стають приводом, щоб випробувати терпіння як своє, так і чуже.

09:43:43 05.09.2019

ПОСЛУГА Муніципальна няня ДЛЯ СУМЧАН: РОЗМІР ВІДШКОДУВАННЯ ЗБІЛЬШИВСЯ

   З початку 2019 року в Україні стартувала програма уряду, направлена на компенсацію молодим батькам витрат на няню для дитини до 3 років. В рамках правопросвітницької кампанії «Відповідальне батьківство», яка розгорнута в межах загальнонаціонального проєкту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!», фахівці юстиції Сумщини інформують громадян щодо даної ініціативи та змін, які відбуваються.

08:25:57 28.08.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь