A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ

ШОСТКИНСЬКА «ЗІРКА»: У ПРОБЛЕМНОГО ПІДПРИЄМСТВА З`ЯВИЛИСЯ ПЕРСПЕКТИВИ

Спільними зусиллями обласна влада та юстиція Сумщини знайшли шляхи вирішення проблем невиплати заробітної плати на Шосткинському казенному заводі «Зірка». Ще кілька днів тому ситуація здавалася безнадійною, і невиплачені працівникам борги по зарплаті лягали тяжким тягарем і на підприємство, і на економіку Шостки та й області загалом. 

13:59:08 17.04.2019

ЮСТИЦІЯ ТА ПОЛІЦІЯ СУМЩИНИ: ЗАХИЩАЮЧИ ВИБОРЧІ ПРОЦЕДУРИ ТА ПРАВА

Фахівці юстиції Сумщини в рамках всеукраїнської правопросвітницької кампанії «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!» постійно удосконалюють форми роботи, щоб роз’яснити виборцям особливості виборчих процедур та виборчих прав. Працівники правоохоронних органів також беруть участь у виборчому процесі, вартуючи порядок і законність виборчих процедур. Фахівці юстиції провели для працівників поліції лекцію, під час якої акцентували увагу на дотриманні законодавства у процесі голосування. Це стосується прав громадян під час голосування, дотримання процедури голосування, а також безпосереднього порядку на виборчих дільницях. Особливу увагу фахівці юстиції приділили обговоренню відповідальності, яка передбачена законодавством за порушення під час виборів. Учасники професійного діалогу підкреслили, що за перебігом голосування повинні спостерігати й пересічні громадяни. В разі, якщо виборець побачив порушення, він повинен звернутися до: голови відповідної виборчої комісії, офіційних спостерігачів, поліції. Поліція ж, у свою чергу, контролюючи правопорядок на виборчих дільницях, має попереджати громадян про кримінальну відповідальність за порушення під час голосування.

08:16:49 17.04.2019

ПРИБРАНІ ВУЛИЦІ ТА ПОСАДЖЕНІ КВІТИ – ТАК МАТИ ДБАЄ ПРО СИНА

На Білопільщині мати заборгувала синові понад 50 тисяч гривень аліментів. Державними виконавцями до жінки, яка не виявляє потреби піклуватися про дитину, було складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення та направлено до суду, яким боржниці було призначено 120 годин суспільно корисних робіт. Тепер мати змушена прибирати та озеленяти територію міста аби виплатити синові заборговані кошти.

08:14:00 17.04.2019

ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ: ПОРУШЕННЯ І ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Доброго дня! Я – житель міста Миколаєва і, як кожен українець, 31 березня обирав президента. Перебуваючи у кабінці для голосування, помітив як поруч зі мною, у сусідній кабінці, спрацьовує фотоспалах. Я знав, що заповнений виборчий бюлетень не можна фотографувати, тому одразу звернувся до спостерігачів та повідомив про цей факт. Розкажіть, будь ласка, які ще є види правопорушень і як правильно реагувати на них свідомим громадянам. Дякую!

11:59:02 16.04.2019

ЗБРОЯ ВАЖЛИВІША ЗА ДІТЕЙ?

Батьки іноді поводять себе як діти, тільки заборонивши їм робити бажане, можна досягти результату.

09:19:08 16.04.2019

15 КВІТНЯ ЗБІГАЄ ТЕРМІН ЗМІНИ МІСЦЯ ГОЛОСУВАННЯ 

21 квітня 2019 року в Україні відбудеться ІІ тур виборів Президента. Фахівці юстиції Сумщини в рамках всеукраїнської правопросвітницької кампанії «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!» нагадують громадянам, що 15 квітня 2019 року збігає термін процедури зміни місця голосування.

09:43:15 11.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь