A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

ЮСТИЦІЯ СУМЩИНИ

ОФІЦІЙНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ПРАЦІВНИКА – ГАРАНТОВАНЕ КОНСТИТУЦІЄЮ УКРАЇНИ ПРАВО НА ПРАЦЮ

Пане Міністре! Я працював столяром на підприємстві майже півроку, отримував “наручно” зарплату, але, як з’ясувалося, офіційно мене ніхто не оформив. Про всі обов’язкові процедури при влаштуванні на роботу я дізнався вже потім, після інциденту. Як мені бути тепер? В’ячеслав Мурований Офіційне працевлаштування працівника - гарантоване Конституцією України право на працю, реалізоване шляхом укладання трудового договору. При укладенні трудового договору існують певні вимоги до його форми: трудовий договір укладається, як правило, в письмовій формі. Додержання письмової форми є обов'язковим, зокрема у випадках, коли на цьому наполягає працівник. Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу. Саме дотримання письмової форми трудового договору при працевлаштуванні дає працівнику можливість здійснювати захист своїх трудових прав в разі невиплати або затримки у виплаті заробітної плати, а також інших порушеннях трудового законодавства з боку роботодавця. Що розуміється під  нелегальним  працевлаштуванням? Нелегальним працевлаштуванням слід вважати наймання працівника на роботу без офіційного працевлаштування, тобто без укладання трудового договору.

16:37:29 06.05.2019

ВИЛУЧЕНЕ ВОДІЙСЬКЕ ПОСВІДЧЕННЯ СТАЛО ПРИВОДОМ ДЛЯ БАТЬКА СПЛАТИТИ БОРГ ПО АЛІМЕНТАХ

Обов’язки по вихованню та розвитку дитини більшою мірою виконуються тим з подружжя, з яким дитина проживає. Як правило, доглядають за малечею матері. Не новина, що в цей період у жінки обмежена можливість для самореалізації, тому на законодавчому рівні закріплено забезпечення чоловіком матеріального добробуту дружини навіть після розлучення протягом перших 3-х років після народження дитини.

10:59:07 03.05.2019

ПРОЕКТ «Я МАЮ ПРАВО!» ВЧИТЬ ПРОТИСТОЯТИ БУЛІНГУ ШКОЛЯРІВ САМИХ ВІДДАЛЕНИХ РАЙОНІВ СУМЩИНИ

Динамічністю та пізнавальністю відзначився цикл заходів, підготовлений в межах загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» фахівцями юстиції Сумщини, які відвідали найвіддаленіші райони області задля обізнаності школярів щодо протидії такому ганебному явищу як булінг.

10:53:34 25.04.2019

У ЯКОМУ ВИПАДКУ ДОРОСЛІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА АЛІМЕНТИ

Консультує Міністр юстиції України Павло ПЕТРЕНКО Шановний Павле Дмитровичу! Маю до Вас питання. В мене – донька, якій зовсім скоро виповниться 18 років, вона навчається на першому курсі в університеті. Її батько справно платить аліменти, але запевняє, що коли доньці виповниться 18, припинить платити. Чи може донька розраховувати на його підтримку упродовж навчання? Світлана Шевченко Хто має право на утримання?

12:01:41 23.04.2019

АДРЕСНА ДОПОМОГА ВЛУЧАЄ В «СЕРЦЕ» ПРАВОВИХ ПИТАНЬ

 Спеціалісти юстиції Сумщини разом з правниками центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в рамках ініційованого Мін’юстом загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» продовжують розв’язувати правові питання різних верст населення.

11:49:38 23.04.2019

СПЛАТИВ ЗАБОРГОВАНІСТЬ ПО АЛІМЕНТАХ, МОЖЕШ ЇХАТИ ЗА КОРДОН – ПРОСТІ ІСТИНИ ЗАКОНУ ДЛЯ КРОЛЕВЧАН

Завдяки посиленню відповідальності, яка передбачена ініційованим Міністерством юстиції України законом #ЧужихДітейНеБуває, фахівці юстиції щоденно поповнюють скарбничку позитивних справ щодо стягнення заборгованості по аліментах.

11:45:14 23.04.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь