A A A K K K
для людей із порушенням зору
-
-

Новини

Дата: від до Скинути

Привітання з Днем пам’яті і примирення та 73-річниці перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни

Привітання з Днем пам’яті і примирення та 73-річниці перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни

Дорогі ветерани, учасники Великої Вітчизняної Війни! Сердечно вітаємо Вас з Днем доблесті і героїзму, ювілеєм Великого Подвигу патріотів, Днем пам’яті і примирення та 73-річниці перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни! День Перемоги назавжди залишиться днем нашого національного тріумфу, символом героїчного минулого, величі духу і братства народів. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я перемоги над фашизмом – істинний приклад патріотизму для нащадків. Багатьом героям, полеглим на полях битв, не судилося побачити Велику Перемогу. Сьогодні, в річницю героїчного подвигу, немає поряд і багатьох з тих, хто, відстоявши свободу і незалежність Батьківщини, повернулися в післявоєнну розруху, мужньо подолали всі тяготи, відновили зруйновані міста і селища. Пам'ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини. Так було і буде завжди – і через десять років, і через сто, і через століття. Обов'язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами справи переможців, що вирвали країну з лап фашистів, що врятували її і зберегли прекрасною і квітучою. Щороку свято 9 травня служитиме нагадуванням – немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі! Щиро бажаємо Вам міцного здоров'я і довголіття, добра і радості, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлішим і щасливішим!

08:54 08.05.2018

З початку року державні виконавці Міністерства юстиції забезпечили виплату 1,1 млрд грн боргів з аліментів. Про це в ході засідання оперативного штабу повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

З початку року державні виконавці Міністерства юстиції забезпечили виплату 1,1 млрд грн боргів з аліментів. Про це в ході засідання оперативного штабу повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

     «У досягненні такого результату нам допомогло прийняття закону #ЧужихДітейНеБуває, який забезпечив виконавців дієвими засобами впливу на батьків, які не хотіли добровільно утримувати своїх нащадків. 118 тисяч неплатників позбавили права виїжджати за межі України. Понад 119 тисяч боржників обмежено у праві користуватися автомобілем і зброєю та полювати», - наголосив    очільник Мін’юсту.

16:43 07.05.2018

Надання права на шлюб судом

Надання права на шлюб судом

      Сімейним кодексом України встановлено шлюбний вік, тобто вік, з якого особа має право укладати шлюб, для чоловіків та жінок - вісімнадцять років. Особи, які бажають зареєструвати шлюб, мають досягти шлюбного віку на день реєстрації шлюбу. Законодавче визначення мінімального віку, з якого особа може вільно укласти шлюб, пояснюється тим, що для вступу у шлюб особа повинна досягти певного ступеню фізичної та психічної зрілості. Досягнення такої зрілості є необхідним як для вільного (усвідомленого) укладання шлюбу та забезпечення народження здорового потомства.

16:38 07.05.2018

Лише два місяці минуло з моменту, як ініційовані Міністерством юстиції зміни до Правил перетинання державного кордону  громадянами України набули чинності, проте для декого різниця вже відчутна.

Лише два місяці минуло з моменту, як ініційовані Міністерством юстиції зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України набули чинності, проте для декого різниця вже відчутна.

      Нагадуємо, що фізична особа, яка не досягла шістнадцяти років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними, крім випадків, передбачених законом.

16:33 07.05.2018

ГЕРОЇ РІДНОГО КРАЮ...

ГЕРОЇ РІДНОГО КРАЮ...

Бор Микола Семенович народився 25.11.1927 р. в  с. Стягайлівка Середино-Будського району Сумської області.

16:30 07.05.2018

ГЕРОЇ РІДНОГО КРАЮ...

ГЕРОЇ РІДНОГО КРАЮ...

     Іван Петрович Кириєнко народився і виріс в с. Журавка Середино-Будського району. На початку війни, будучи підлітком, брав участь у партизанському русі, добував розвідувальну інформацію для народних месників. Незабаром про хлопчину дізналися фашисти. Від неминучої розправи його врятувала дівчина, з якою надалі Іван Петрович пов'язав своє життя. З Мотрею Єгорівною в 1947 році вони перебралися до с. Кривоносівка, створили сім’ю, народили та виховали чотирьох дітей.      Дочка характеризує свого батька, як дуже стійку, сильну духом, мужню та сміливу людину. Саме ці якості і допомогли Івану Петровичу вистояти у важкі воєнні та післявоєнні роки. Під час війни 27 січня 1945 року, а служив Іван Петрович на 2-му Білоруському фронті, в ході наступу отримав важке поранення розривною кулею. Дивом залишився живим.

16:18 07.05.2018

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ТА ШАНА ГЕРОЯМ-ВИЗВОЛИТЕЛЯМ РІДНОГО КРАЮ. ...І НІКОЛИ НЕ ЗГАСНЕ ПАМ’ЯТЬ ПРО ВСІХ ТИХ, ХТО ПОЛІГ У БОЯХ, ХТО ВІДДАВ СВОЄ ЖИТТЯ ДЛЯ НАШОГО ЩАСТЯ...

ВІЧНА ПАМ’ЯТЬ ТА ШАНА ГЕРОЯМ-ВИЗВОЛИТЕЛЯМ РІДНОГО КРАЮ. ...І НІКОЛИ НЕ ЗГАСНЕ ПАМ’ЯТЬ ПРО ВСІХ ТИХ, ХТО ПОЛІГ У БОЯХ, ХТО ВІДДАВ СВОЄ ЖИТТЯ ДЛЯ НАШОГО ЩАСТЯ...

    Єрмолай Васильович Четвер­таков (його тоді називали – Четвертак) родом із селян-кріпаків в селі Мефедівка,  Середино-Будского району Сумскої області. Беручкий до всього доброго. У 23 роки (у 1804 р.) його віддали в солдати у Київський драгунський полк, де мужнів, набирався сил і знань. Доводилося брати участь у закордонних походах російської армії. Не мав драгун ні чинів, ні якихось військових звань. Натомість у нього було щось більше: відвага, впевненість у своїх діях, віра в перемогу правди і справедливості. Був чудовим вершником на своєму бойовому коні. А ще мав серед однополчан прихильну заздрість. На грудях рядового драгуна сяяла найвища солдатська нагорода – знак Військового ордена.

09:10 07.05.2018

ЯК ОБРАТИ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ

ЯК ОБРАТИ СІМЕЙНОГО ЛІКАРЯ

КРОК ПЕРШИЙ – ВИЗНАЧІТЬСЯ З ЛІКАРЕМ Найпростіший варіант – ви знаєте хорошого лікаря, обслуговувались у нього і залишились задоволені результатами. Якщо ж такого лікаря ви поки не знайшли, поцікавтеся у родичів, сусідів, друзів, колег – можливо, у них був позитивний досвід у амбулаторії сімейної медицини або поліклініці, яка підходить вам географічно. 

15:59 04.05.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь